AKTUELNO

Milan Radulović kaže da se Pavlovićka i Nikolićka vode ličnim emocijama kada je pesma "Provereno" u pitanju, ali da on smatra da bi trebalo da se oglase autori numere zarad njihovih kolega koji su pravno regulisali svoj status.

Haos oko pesme "Provereno", koju je snimila Milica Pavlović, a čija je demo verzija u izvedbi Ane Nikolić tri nedelje kasnije zapalila internet, ne jenjava.

Nakon što ju je pevačica iz Paraćina pre neki dan na nastupu u Beogradu najavila kao svoju i sa izmenjenim određenim delovima teksta otpevala pred publikom, Pavlovićka joj se obratila u emisiji "Amidži šou". Ona je poručila koleginici da treba da se stidi svog imena i karijere. Ana je odgovorila da nema vremena da se valja u tom mulju, ali tačka na sukob nije stavljena.

Sud su dali mnogi pevači, koji su uglavnom na strani Pavlovićeve. Sada je progovorio i Milan Radulović Laća, autor brojnih hitova i sin čuvene Marine Tucaković i Aleksandra Fute Radulovića. On je u jednoj emisiji skrenuo pažnju da su ovde najpre prekršena autorska prava.

Foto: TV Pink Printscreen, PINK.RS/D. TANASIJEVIĆ

- Obe akterke su omalovažile profesiju moje majke time što su se uhvatile za ličnu svađu, a ne za ono što je konkretno i što je zaista problem. Ipak, ne krivim ih, ne mogu da ih krivim zato što je sve ovo medijski spin, a i svako ima svoje emocije i vodi se njima. Uopšte neću da pominjem ove druge sa strane koji su tu branili i napadali, to mi je tek vulgarno, ali ovo je, ajde da tako kažem, neko se p.srao na profesiju moje majke - ozbiljan je Laća.

On smatra da bi ceo slučaj trebali da reše autor pesme Dejan Kostić i Dragan Brajović Braja, koji se jednom prilikom oglasio i rekao da je pesma pisana za Milicu i da ju je ona kupila.

- Ja mislim da bi svi autori i svi interpretatori trebali da se izjasne. Ne da se stane u odbranu Milice Pavlović, ok ko hoće da joj stane u odbranu neka stane, nego prosto da kažu zarad sebe, zarad kulturnih radnika koji su pravno regulisali svoj status koji se ovim što se sad desilo krši, da osude čin zloupotrebe muzike - rekao je Milan Radulović i nastavio:

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

- Treba da postoji svest da je pesma jedna imovina, a ne javni WC koji svako može da koristi. Ana je mogla da overi da je dobila pismenu dozvolu Milice Pavlović, Dekija Kostića i Braje. Autori trebali da kažu, pogotovo Braja koji je bio u organizaciji poput Sokoja i poznaje zakon, za Milicu nešto i ne očekujem da poznaje zakon. Ovde su svi iskorišćeni i Ana Nikolić, ne namerno, već se tako situacija namestila. Pesma će tu jedina da profitira i autori te peme koji će ovim moći sebi da dignu cenu ili da se izdignu - završava Laća.

Autor: M.K.