AKTUELNO

Prošle noći četrdesetčetvorogodišnjeg čuvara Okružnog zatvora u Prokuplju napao je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela.

Slučaj se dogodio oko 23 sata nedaleko od porodične kuće čuvara zatvora. On mu je naneo udarac, dok mu je bio okrenut leđima. Zatvorski čuvar prevezen je vozilom hitne pomoći u prokupčku bolnicu, gde je pregledan i upućen na kućno lečenje.

Sve se dogodilo naočigled većeg broja ljudi, koji su bili sa čuvarem zatvora. Osumnjičeni je bio pod vidnim uticajem alkohola. Prema našim saznanjima, kada je primetio čuvara zatvora, kojeg poznaje s obzirom da je više puta izdržavo zatvorsku kaznu u Okružnom zatvoru u Prokuplju, prvo ga je vređao. Nakon što ga je udario, obaveštena je policija, koja je ispitala sve prisutne.

Alko-test je pokazao da napadač ima 2,5 promila alkohola u krvi. Nakon toga je prosleđen nadležnom tužilaštvu zbog napada na službeno lice ali je ovaj organ odbacio policijsku prijavu, jer kako se navodi u obrazloženju nema elemenata za krivično gonjenje.

Autor:

#pijanac

#robija