AKTUELNO

Danski fudbalski reprezentativac Kristijan Eriksen (30) dobio je ponudu da nastavi karijeru u Totenhemu, u kojem je igrao do 2020. godine, prenosi britanski "Tajms".

Eriksen je 12. juna prošle godine doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice Evropskog prvenstva između Danske i Finske.

On je potom u decembru raskinuo ugovor sa Interom pošto nije mogao da igra u Italiji zbog ugrađenog defibrilatora. Eriksen se u januaru priključio Brentfordu sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

Danski fudbaler je dobio ponudu Brentforda da produži ugovor, ali je odlučio da nastavi karijeru u nekom klubu koji će igrati naredne sezone u evropskim takmičenjima.

Interesovanje za Eriksena pokazali su Totenhem i Mančester junajted. Totenhem će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a Junajted u Ligi Evrope.

Eriksen je profesionalnu karijeru započeo u Ajaksu, potom sedam godina proveo u Totenhemu, da bi u Inter prešao 2020. godine. U dresu reprezentacije Danske upisao je 115 nastupa i bio strelac 38 golova.

Totenhem je postigao dogovor sa Ivom Bisumom iz Brajtona. Ugovor će biti potpisana na pet godina, a Totenhem će platiti obeštećenje od 26 miliona evra.

#Kristijan Eriksen