AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe zbog optužbi da su tokom 2020. na svirep način ubili Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju.

"Na današnjem pripremnom ročištu došlo se samo do uvodnog dela čitanja optužnice. Postupak je odvojen i protiv Veljka Belivuka i sada se očekuje da na sledećem ročištu nastavi čitanje optužnice. Posle toga bi trebalo da bude izjašnjanje o krivici optuženih za krivična dela koja im se stavljaju na teret", rekla je advokat Miljana Perendija.

Sudija je donela rešenje da se postupak protiv Marka Miljkovića odvoji od postupka od ostalih pripadnika klana. Branilac Cvijović koji je dodeljen Miljkoviću po službenoj dužnosti nije imao vremena da se upozna sa predmetom, šta više nije mu stiglo ni rešenje.

"Marko Miljković je, kada je izašao za govornicu, rekao da još nije odlučio da li će Cvijović biti njegov advokat", rekla je Perendija.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić

Pošto je ovo čuo, Belivuk je tražio da ga vrate u ćeliju, rekavši da mu nije dobro. Njemu je pružena zdravstvena pomoć i on nije prisustvovao ročištu.

Potom je i Belivuku odvojen postupak.

Ročište je počelo u 14.30 i trajalo je do posle 18.30, s jednom pauzom od pola sata.

Optuženi su zatim "maricama" vraćeni u zatvor.

Autor:

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja