AKTUELNO

Spska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji Ana Đurić poznatija kao Konstrakta svojim umetničkim performansom na najvećem muzičkom festivalu opčinila je ceo svet.

U prilog tome govori najpre njen plasman - visoko peto mesto u finalnoj noći, veliki broj glasova publike širom Evrope, stotine intervjua koje je dala svim svetskim medijima, a o reakcijama njenih konkurenata na festivalu, fanova i "hajpu" koji nedeljama unazad traje na društvenim mrežama suludo je i govoriti. Međutim, novi video koji je osvanuo na Instagramu ponovo je pokrenuo pravu euforiju i izazvao nebrojano mnogo reakcija.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz reportažnih kola, iz kojih je RAI, italijanski javni servis, ove godine, kao domaćin prenosa, emitovao Evroviziju. Tokom živog prenosa nastupa srpske predstavnice, producenti i realizatori zaposleni na televiziji nisu mogli da sakriju oduševljenje Konstraktom i njenim timom, te su, dok su pažljivo birali kadrove i emitovali program, svojim mobilnim telefonima snimali njen nastup, ali i jedni druge.

Viralnu koreografiju savladali su davnih dana, te su svaki takt u reportažnim kolima odigrali baš kao i Konstrakta i njeni prateći vokali na stejdžu, a prava euforija nastala je u refrenu, kada su svi uglas zapevali stih "Umetnica mora biti zdrava" i krenuli da aplaudiraju.

Ovaj video dirnuo je i samu Konstraktu, koja je ostavila komentar:

Za mene će ovo zasigurno biti jedna od najlepših uspomena sa ovogodišnje Evrovizije - napisala je ona.

Autor: D.T.

#Ana Đurić Konstrakta

#Evrovizija

#Torino