AKTUELNO

O svemu ovome predsednik će govoriti večeras u 22 i 30 sati, a uključenje iz Brisela moći ćete da pratite uživo na TV Pink.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće večeras na radnoj večeri u Briselu koju za lidere Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žozep Borelj, a kako je prvi pisao Pink.rs, po dolasku u Belgiju, srpskog predsednika zatekla je loša vest.

Naime, Priština sutra, kako saznajemo, podnosi inicijativu za ulazak u Savet Evrope, što je direktno kršenje Vašingtonskog i Briselskog sporazuma.

Vučić je ovu vest dočekao ljut kao nikad ranije, javila je novinarka TV Pink Gordana Uzelac koja prati predsednika u Briselu. Prema rečima izveštača, predsednik se pred njima pojavio sa “izrazito ljutitim izrazom lica”.

Takođe, kako prenose izvori Informera iz Brisela, predsedniku je u sedištu EU rečeno i da će Ukrajina dobiti status kandidata po "kiparskom modelu" što je Srbiji godinama zabranjivano i da pomene, jer kako su nam govorili, Evropi ne treba novi Kipar, odnosno EU neće da prima u članstvo zemlje sa nerešenim teritorijalnim pitanjima.

Takođe, Vučića je sačekala i loša vest o tome da će na sastancima na kojima će se govoriti o evropskoj bezbednosnoj politici od sada moći da učestvuju samo oni sa Zapadnog Balkana koji su se pridružili sankcijama Rusije.

Podsetimo, Vučić će po povratku iz Brisela sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. O svemu ovome predsednik će govoriti večeras u 22 i 30 sati, a uključenje iz Brisela moći ćete da pratite uživo na TV Pink.