AKTUELNO

Oni su ispoštovali tradiciju!

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik koji će se proslaviti u nedelju, a tradicionalni običaj je da se jaja farbaju na Veliki Petak. Domaće javne ličnosti ispoštovale su ovaj običaj, te se u velikom broju pohvalile na svojim društvenim mrežama.

Popularna pevačica Seka Aleksić poznata je kao velika vernica, te se Vaskrs u njenom domu obeležava sa gala trpezom i dekoracijom.

Foto: Instagram.com

Seka je ovog Velikog petka farbala jaja sa svojim sinovima Jakovom i Jovanom, a nema sumnje d aje uživala. Budući da uskoro izlazi njen novi studijski album ''Bioskop'', naredni dani su vrlo važni i puni izazova.

Foto: Instagram.com

Članica grupe ''Hurricane'', Ivana Boom Nikolić nedavno je proslavila svoj rođendan i tom prilikom upriličila gala proslavu za najbliže prijatelje.

Foto: Instagram.com

Ivana je neposredno pred nastup u Makedoniji farbala jaja, a potom se i pohvalila na svom Instagramu, te još jednom dokazala da je žena za sve.

Foto: Instagram.com

Popularni folekr Radiša Trajković Đani nedavno je postao deda po drugi put, a da u domu Trajkovića vlada mir i blagostanje dokazuje i njihova praznična trpeza iz Beograda na vodi.

Nema sumnje da je njegova Slađa s ljubavlju farbala jaja kojima se Đani pohvalio.

Foto: Instagram.com

Starleta Tijana Ajfon se deo svoje vaskršnje dekoracije podelila na Instagramu, te ovim potezom pokazala da je dobra i u kuhinji.

Foto: Instagram.com

Kod Sonje Vuksanović je praktično sve gotovo, a jaja su servirana na blistavoj trpezi, te je sve spremno za tucanje nu nedelju.

Foto: Instagram.com

Ana Rajković, supruga golmana Predraga Rajkovića i bivša devojka Veljka Ražnatovića, pohvalila se na društvenim mrežama da je bila vredna od ranog jutra. Ona je na Instagramu podelila video snimke i fotografije na kojima je pokazala kako je u porodičnom domu u Francuskoj ukrasila stan za najveći hrišćanski praznik. Ana je koristila pretežno pastelne boje, a za tradicionalno farbanje jaja u lukovini u pomoć joj je pritekla prijateljica koja se potrudila da na tim jajima budu ispisana imena njihovih naslednika Tadije i Relje.

Foto: Instagram.com

Neda Ukraden podelila je stori na svom Instagram profilu i pokazala pratiocima kako se u njenoj kući neguje tradicija. Njoj su u pomoć oko farbanja jaja pritekle unuke. Na video snimku koji je pevačica okačila na mreže vidi se kako devojčice vade crvena jaja iz vrećice u kojima su se kuvala i pažljivo odvajaju grančice koje su ostale zalepljene na ljusci.

Foto: Instagram.com

Marko Stojković, poznatiji kao Mc Stojan, pokazao je svojim pratiocima da su se danas farbala jaja i u njegovoj kući na Kosmaju. On je snimio svoju majku koja je vredno radila i tada otkrio da je farba koju ona koristi totalno prirodna. Zorica se odlučila za stari, provereni recept. U jednu šerpicu ubacila je lukovinu, a u drugu korkumu. Marko se oduševio žutim jajima, pa poručio majci:

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Instagram.com/mc_stojan

Pobednica ''Zadruge 2'' i pevačica Luna Đogani, dočekaće svoj prvi Vaskrs sa naslednicom, a ponosna mama je sada na svom Instagramu pokazala kako ona i Mija uživaju u farbanju jaja i spremanju praznične trpeze.

Foto: Instagram.com/luna_djogani

Autor: M.M.