AKTUELNO

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izjavio je nedavno da porodica Zukorlić sumnja da je Muamer Zukorlić, koji je bio lider te stranke, otrovan i da je to razlog njegove smrti pre nešto više do pet meseci.

Usame Zukorlić tvrdi da je porodica dobila rezultate iz dve nezavisne laboratorije i precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o ovoj temi u "Novom vikend jutru" novinar i publicista Tomislav Kresović kaže da je važno da se otkrije da li je reč o političkom atentatu.

Postavljaju je tri teze, da li je stradao od hrane, napitka ili u krevetu. Razlog za smrt Zukorlića je važno da se otkrije, da bi se znalo da li je reč o političkom atentatnu - rekao je Kresović.

Foto: TV Pink Printscreen

Toksikolog doktor Radomir Kovačević priča kako je bio šokiran kada je čuo da je Zukorlić preminuo, jer je pucao od zdravlja. Kaže da sada ove novine mogu postati velika tema, ali i veliki problem.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi u ovom trenutku imamo činjenicu da je Zukorlić preminuo u novembru prošle godine, on je imponovao zdravljem, bitno je da je on izašao ne samo iz anonimnosti, već se već profilisao kao veliki autoritet ne samo u Srbiji, nego i u Evropi. Kada sam čuo da je preminuo, za mene je bila šokantna. On je imao toliko poslova, da je bio preopterećen, ako sada imamo naslov da je ovo veoma sumnjivo i da se otvara nešto, sada je ovo ne samo velika tema, nego i veliki problem, pogotovu posle više od pola godine porodica otvara problem da on nije preminuo prirodno. Ovo je neophodno da se rasvetli na pravi način. Trovanje hranom ne postoji, tu se samo ubacuje otrov - rekao je Kovačević u Novom vikend jutru.