AKTUELNO

Viši sud u Beogradu odredio je danas, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana trojici mladića koji su u subotu ujutru presekli kolonu automobila predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prethodno su saslušani u Višem javnom tužilaštvu, koje je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti i predložilo da im se odredi pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za beogradske medije da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenima zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Pročitajte još: TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU O PRESECANJU KOLONE PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA i traži pritvor za mladiće iz Bentlija!

Osumnjičeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu na rešenje o određivanju pritvora u roku od tri dana, od prijema rešenja.

Incident se dogodio u subotu oko 8. 20 casova na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni, a reč je o radnicima obezbeđenja beogradskih diskoteka i klubova.

Prema krivičnoj prijavi, za volanom luksuznog automobila bio je Luka R, a pored njega su bili i Miloš T. i Stevan D, preneli su beogradski mediji koji navode da su oni od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu mali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije već da je do sudara došlo pošto je vozač "bentlija" "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

Bentli pripada bivšem fudbalskom reprezentativcu Ivici Dragutinoviću, koji nije bio u vozilu.

#Aleksandar Vučić

#mladić

'