AKTUELNO

Danas je deveti dan potrage za Matejem Perišom, mladićem koji je u Beograd došao kako bi sa prijateljima proslavio doček Nove godine, a onda u noći sa 30. na 31. decembar - nestao. O ovoj velikoj misteriji obaveštene su i susedne zemlje kroz koje protiče Dunav, a za Matejom traga i Interpol.

Novinar RTL-a Boris Mišević rekao je za "Novo jutro" TV Pink u razgovoru sa Jovanom Jeremić, da se tema nestalog Mateja u Hrvatskoj tretira kao "strahovito važna".

Foto: TV Pink Printscreen

Onih prvih dana od ponedeljka do srede, bila je prva priča. Sada se tretira kao strahovito važna, ne znamo šta se desilo sa Matejom. Nije broj jedan više, ali je i dalje tu i prilično jaka. Izdvojio bih saradnju sa kolegama u Beogradu kao jedan od boljih primera. Ovim putem se mogu zahvaliti vama i svim kolegama koji su učestvovali na način da su nama davali savete koje sagovornike da uzmemo. Policija u Srbiji jako malo govori - rekao je Mišević sa RTL-a.

Novinar dnevnog lista "Informer" Milan Rašević dodaje kako je poznato da je Matej bio u klubu Gotik do pola 3 ujutru, a da su ga zatim kamere snimile kako trči ulicama Beograda i zaustavlja taksistu. Ostalo su nagađanja, napominje Rašević.

Foto: TV Pink Printscreen

Zna se da je dečko bio u klubu Gotik do pola 3, da su ga kamere snimile kako trči i da zaustavlja taksi i to je to. Svi ostali snimci i priče su nagađanja i upravo zbog toga mislim da policija u Srbiji ne želi da potpiruje nagađanja. Treba se držati zvaničnih činjenica, šta se dešavalo te večeri znaju njegovi prijatelji - rekao je novinar Informera Milan Rašević.

Novinar "Kurira" Mladen Radulović kaže kako ostaje da čekamo da se desi čudo i da se Matej pojavi ili da njegovo telo ispliva iz Dunava, s obzirom na to da u Savi nije ništa pronađeno.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle jedne izgubljene nade, dobili smo novu, kada su prikazani oni snimci Mateja kako trči. Njegov otac je potvrdio da je njegov sin Matej. Prolazi još nekoliko dana i sada su nade, nažalost, sve manje. Čekamo da se dogodi čudo ili nažalost da njegovo telo ispliva iz Dunava, pošto je Sava detaljno proverena. Pokušavamo svi da shvatimo šta se desilo - rekao je Mladen Radulović iz Kurira.