AKTUELNO

Skot Morison, premijer Australije, nedugo pošto je objavljeno da je Novak Đoković ostao bez vize za ulazak u Australiju, posle osmočasovne drame na aerodromu u Melburnu, „proglasio je pobedu“.

Morison, za koga australijski mediji tvrde da ima klimavu podršku javnosti, zabranu koju je Đoković dobio, uprkos prethodno garantovanom medicinskom izuzeću od vakcinacije protiv virusa korona, slavodobitno je objavio da je Đoković ostao bez vize.

- Viza gospodina Đokovića je poništena. Pravila su pravila, naročito kada su u vezi sa našim granicama. Niko nije iznad pravila. Naša čvrsta granična politika je osnovni razlog za to što Australija ima najmanju stopu smrtnosti od virusa korona na svetu i mi nastavljamo da budemo dosledni, naveo je Morison.

Đoković je za ulazak u Australiju zatražio medicinsko izuzeće koje su nadležna medicinska tela garantovala, ali je potom objavljeno da postoji problem sa vizom, odnosno da ona za koju je Đoković aplicirao nije u skladu sa protokolima za osobe sa medicinskim izuzećem.

I to pošto je stigao na aerodrom u Melburnu – problem se pojavio samo kod njega, a ne kod ostalih tenisera koji su sa medicinskim izuzećem stigli u Australiju, a o kojima tokom dana nije bilo ni reči jer niko od njih nije objavio da je dobio takav status, osim Đokovića.

List „Ejdž“ piše i da je Vlada države Viktorija odbila kasni zahtev da potvrdi vizu Đokoviću, nekoliko sati pre nego što je on sleteo u Melburn, a izvor iz Tenis Australije tvrdi da je taj potez „predstava za javnost“ koja je za cilj imala targetiranje samo Đokovića, a ne drugih igrača koji su već ušli u Australiju sa medicinskim izuzećem.