AKTUELNO

Završeno ispitivanje, ali ne i maltretiranje.

Verovatno niko na svetu nije mogao ni da zamisli šta će sačekati Novaka Đokovića kada je sleteo u Melburn. Prema najboljem teniseru planete, Australijanci su se ponašali apsolutno neprikladno nakon što je utvrđeno da srpski igrač nema adekvatnu vizu za ulazak u zemlju.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Prema najnovijim saznanjima domaćih medija, on je poslat u imigracioni pritvor gde ga čuvaju dva policajca i čeka se na razrešenje čitavog slučaja.

On je poslat u pritvor za ekstradiciju nakon što je završeno ispitivanje od strane granične policije.

Podsetimo, Novak je objavio u utorak da "stiže u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće" za nastup na grend slemu (mimo obavezujuće potvrde o dvostrukoj vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa), ali je u sredu nastao veliki problem.

Dokumentacija s kojom se pojavio na aerodromu nije bila dovoljna Graničnoj policiji Australije da ga pusti da prođe kontrolu, već je on pritvoren na aerdromu Tulamarin aerodromu u Melburnu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

I, ne samo da je, kako je to obelodanio njegov otac Srđan, Novak Đoković smešten u sobu koju čuvaju policajci i niko ne može da mu priđe, već su australijske vlasti otišle i korak dalje.

Đokoviću su, naime, nadležne službe na aerodromu oduzele mobilni telefon, piše britanski "Dejli ekspres", koji ističe da se još uvek ne nazire kraj drame na "Tulamarinu".