AKTUELNO

Brat Endija Mareja smatra da pravila nisu ista za sve

Džejmi Marej, nekadašnji prvi dubl igrač sveta i brat Endija Marija, upitan je da prokomentariše medicinsko izuzeće koje je dobio Novak Đoković i tako stekao mogućnost da igra na Australijan Openu (17. - 30. januar)

Britanski teniser je istakao kako ne veruje da bi njemu bilo dopušteno učestvovanje na Australijan Openu da nije vakcinisan.

-Mislim da ja nisam vakcinisan, da ne bih dobio medicinsko izuzeće. Ipak, svaka čast njemu što je uspeo da dobije dozvolu i dođe da se takmiči -rekao je Marej.

Isto pitanje postavljeno je i kapitenu selekcije Velike Britanije na ATP kupu Liamu Brodiju, a on je rekao da veruje da Đoković ima stvarne razloge za izuzeće od pravila.

Džejmi Marej je osvojio Australijan Open u dublu 2016. godine u paru sa Brunom Soarešom, a Britanac se trenutno nalazi na 19. mestu dubl rang liste.

Džejmijev poznatiji brat Endi počeo je sezonu porazom, pošto je u prvom kolu Melburna, turnira koji se igra na istim terenima kao i Australijan Open, poražen od Fakunda Banjisa rezultatom 2:1. Endi Marej će učestvovati na Australijan Openu pošto je dobio vajld kard.