AKTUELNO

Matej Periš, nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, kada je izašao iz kluba "Gotik", a u međuvremenu se pojavilo nekoliko snimaka na kojima se sumnja da je uočen ovaj mladić.

Nenad Periš, otac nestalog mladića potvrdio je za Index da se na snimcima na kojima se vidi mladić kako trči ulicama Beograda te zaustavlja taksi koji ga ne prima, nalazi njegov sin, te potom demantovao informaciju da je na poslednjem snimku, na kojem se vidi kako mladić pliva u reci Savi, takođe njegov sin.

Foto: Privatna arhiva, Pink.rs, Twitter.com

- Ne znam šta je Slobodna Dalmacija objavila, ali nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej. Uz snimke na kojima je on dovode se u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi - rekao je on i dodaje:

- Ja za snimak na kojem neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopše ne verujem da je to snimak od te noći. Ja sam se interesovao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, celi život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odelu, kamoli bez - kazao je za Index.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to mogu da vam potvrdim. Dalje ne želim to više da komentarišem. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimaka, samo otežava potraga. Ti policajci moraju se probiti kroz šumu snimaka, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim da iskažem veliku zahvalnost MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao - rekao je i dodao:

Imam nebrojeno poziva medija, ali ja u ovoj priči nisam bitan. Bitno je da istraga ide u svom smeru i da se Matej pronađe.

Video: TV Pink Printscreen

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.