AKTUELNO

Sedamnaestomesečna devojčica K. M. koja je u petak pala sa drugog sprata u centru Kraljeva, nažalost, preminula je od zadobijenih povreda u nedelju po podne u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

Beba je u Kragujevac prevezena iz Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu, gde su joj neposredno nakon nesreće dijagnostikovani višestruki prelomi i teške povrede lobanje i unutrašnja krvarenja. Ona je u ovu uglednu zdravstvenu ustanovu primljena bez svesti i u teškom stanju, odmah je intubirana, ali uprkos ogromnim, dvodnevnim naporima lekara Urgentnog centra kragujevačkog UKC da joj spasu život, devojčica je, nažalost, podlegla povredama.

Foto: Pixabay.com/Pink.rs, Instragram.com

Ova tragedija se, podsećamo, dogodila minulog petka, oko 13 sati, pod još nerazjašnjenim okolnostima, kada je devojčica pala kroz prozor porodičnog stana na drugom spratu stambene zgrade u Ulici Oktobarskih žrtava u centru Kraljeva.

Prema priči komšija, nesrećna devojčica je u momentu nesreće u stanu bila sa svojom mladom majkom M. M. koja je, kako se pretpostavlja, u tom trenutku obavljala kućne poslove.

- Taj prizor devojčice kako pada sa drugog sprata i potom leži u lokvi krvi na trotoaru još dugo neću moći da izbrišem iz pamćenja. Stajao sam sa druge strane ulice, a bilo je još dosta prolaznika, uobičajeno za radni dan. Neko od njih je pozvao Hitnu pomoć, a ubrzo je pristigla i policija - kratko kaže jedan od komšija, uz molbu da mu ne objavljujemo ime.

Prema njegovim rečima, porodica tragično nastradale devojčice nedavno se doselila u stan u ovoj zgradi.

- Niko ne zna šta se dogodilo, ni kako je devojčica pala kroz prozor. Ne poznajem tu porodicu, viđao sam u prolazu njenog oca i majku. Od nedavno su tu u zgradi, mislim da su pristojni mladi ljudi, ali više od toga zaista ne znam. Iskreno, mnogo je žao devojčice. Pa, svakome u komšiluku srce hoće da prepukne.

Foto: Pixabay.com

Tužna vest da je devojčica izgubila životnu bitku sa veoma teškim povredama u kragujevačkom UKC, brzo se u nedelju po podne proširila gradom na Ibru. U porodični stan u kojem je neutešna majka pristizali su rođaci i prijatelji. Mnogi od njih su, odajući počast tragično nastradaloj bebi koja još nije napunila ni godinu i po, zapalili sveće i ostavili cveće na pločniku pred zgradom gde se tragedija dogodila.

- Nemojte da idete u stan, neće vas primiti. Samo što su čuli da je devojčica preminula. Budite ljudi - opominju nas, pretpostavljamo, rođaci uz ozbiljno upozorenje da ništa ne fotografišemo.

Autor: