AKTUELNO

Komercijalna banka je u prvih šest meseci ove godine ostvarila odličan poslovni rezultat i zabeležila dobitak od četiri milijarde i 420 miliona dinara, odnosno oko 36 miliona evra.

To je za dve milijarde i 332 miliona dinara više od dobitka planiranog Biznis planom za prvu polovinu 2017. godine, saopšteno je danas iz te banke.

Evro danas 119,71 dinar

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među liderima na tržištu, budući da pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Takođe, kao dugogodišnji lider po visini štednih uloga na domaćem finansijskom tržištu, Komercijalna banka je još jednom potrvdila tu poziciju s obzirom na to da je na dan 30. juna nivo štednje iznosio 1,60 milijardi evra.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim objavljenim podacima, Komercijalna banka zauzima oko 12 odsto srpskog bankarskog tržišta.

Komercijalna banka očekuje da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju nastaviti i do kraja ove godine, navodi se u saopštenju.

#Komercijalna banka

'