AKTUELNO

Partizan je gostovao Flori u Talinu u petom kolu Lige konferencije.

Partizan nije uspeo da u Estoniji obezbedi evropsko proleće, Flora ga je pobedila sa 1:0 u 5. kolu Lige konferencija, pa će crno-beli u završnoj rundi, protiv poslednjeplasiranog Anortozisa, odlučivati da li će proći dalje oni ili Estonci od kojih su sad izgubili.

Aleksandar Stanojević susreo se sa priličnim problemima da sastavi tim za ovaj duel, Bibras Natho ima zdravstvene tegobe, Igor Vujačić je inficiran novim koronavirusom, zbog povreda nisu ni putovali Filip Holender, Ivan Obradović i Nikola Terzić. Na sve to, kapiten Lazar Marković i iskusni Miloš Jojić su meč počeli na klupi za rezerve, pa je crno-beli tim oslabljen pokušao da dođe do celog plena.

Foto: Beta/ANTONIO AHEL/DS

Ali, jedno su bile želje, a drugo raspoloženi domaćin koji se bolje snalazio po prilično jakoj kiši koja je tokom utakmice padala u Talinu. Jeste Partizan stvarao šanse, a bili su u dobrim pozicijama da promene početni rezultat i Rikardo, i Jović, Zdjelar, ali su dobro pokretljivi igrači domaćih većinu udaraca izblokirali, a neke od rivala sprečili da uopšte šutiraju.

Drugo poluvreme: Flora - Partizan 1:0

84' - Nezgodan pad kapitena Lazara Markovića posle duela sa jednim igračem Flore. Pao je nezgodno na rame. Koliko je opasno pokazuje i to što su nosila uneta na teren na kojima je kapiten crno-belih iznet sa terena. Da stvar bude još gora rame mu je zavijeno na licu mesta.

78' - Bomba Jojića. Šutirao je iz velike daljine, ali se Igonen fantastično bacio i sprečio vezistu Partizana da se upiše u strelce.

Foto: Beta/ANTONIO AHEL/DS

75' - Marković je uposlio Miljkovića koji je dobro prošao po desnoj strani i centrirao, no to nije uradio kako je želeo, pa je lopta završila u naručju Igonena. U istom minutu Stanojević je izvršio poslednju promenu. Ušao je mladi 18-godišnji Marko Milovanović, a teren je napustio Rikardo Gomeš.

72' - Treća promena u Flori. Na teren je ušao 37-godišnji Vasiljev, a igru je napustio strelac gola Miler.

70' - Napada sve više Patizan, no mogao je da bude kažnjen. Domaćin je izveo odličnu kontru. Sapinen je istrčao jedan na jedan sa Popoviće, no čuvar mreže gostiju je bio brži i izbio je loptu daleko od gola.

68' - Trenutno odnos u udarcima je 8-7, a identičan u okvir gola 2-2. Ipak, to je manje bitno, jer se jedino na kraju utakmice piše rezultat, a on je trenutno na strani Flore.

65' - Konačno dobar napad gostiju. Jojić je ubacio, Lutovac odložio za Markovića koji je šutirao spoljnim delom stopala, ali je lopta otišla visoko preko gola. Mogao je i morao bolje krilni napadač crno-belih.

63' - Partizan je izveo dva uzastopna kornera, ali ni iz jednog se nije izrodilo ništa što bi ugrozilo Igonena.

61' - Dve izmene izvršio je i trener domaće ekipe Jirgen Hen. Sapinen i Ojama su dobili priliku da zaigraju, a utakmica je završena za Kuraksina i Alikua.

57' - Četiri promene napravio je Stanojević odjednom. U igru su ušli Lazar Pavlović, Lazar Marković, Miloš Jojić i Aleksandar Lutovac, a teren su napustili Danilo Pantić, Kvinsi Menig, Aleksandar Šćekić i Nemanja Jović.

50' - Odličan udarac Pantića. Tukao je vezista crno-belih sa nekih 22,23 metra, ali je Igonen odbranio taj pokušaj. Ipak, može da raduje odnos gostiju na startu drugog dela utakmice.

46' - Počelo je drugo poluvreme u prestonici Estonije. Treneri nisu ništa menjali u poluvremenu.

Prvo poluvreme: Flora - Partizan 1:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena! Crno-beli su napadali, imali nekoliko polu-prilika po prilično jakoj kiši, ali su onda primili gol usled kiksa odbrane, koja nije ispratila kretnju Milera, a ovaj je pritom dobio idealno lob-dodavanje s centra terena i - to iskoristio...

45' - Sa povezom oko glave igraće u nastavku meča Slobodan Urošević. On se sudario glavama sa jednim igračem Flore. Krv se pojavila na njegovom licu, ali većih problema nije bilo i domaćin je dao gol upravo kada je levi bek crno-belih bio van terena!

44' - Šok! Gubi Partizan. Kusk je poslao dugu loptu sa centra terena. Miler je pobegao odbrani Partizana i hirurški preciznim udarcem glavom matirao Popovića koji nije mogao da uradi ništa u ovoj situaciji.

39' - Au koliko sreće za Partizan. Miler je veoma opasan. Imao je najbolju priliku, ali je njegov udarac levom nogom otišao pored stative gostiju. Kiša remeti sve planove. Teško je igrati po ovakvom vremenu i to remeti zamisli trenera.

34' - Opet je malo splasnula igra. Kiša za sada ne prestaje da pada. Partizan traži gol koji bi mu omogućio da mnogo mirnije igra u nastavku utakmice. Crno-beli su prebacili i posed lopte na svoju stranu - 49/51.

29' - Još jedan opasan napada crno-belih. Menig je dobro prošao po desnoj strani, poslao ju je u kazneni prostor, ali je Rikardo zamalo zakasnio pa je rezultat ostao 0:0.

26' - Dobra prilika za Partizan. Posle drugog kornera i na odbijenu loptu je natrčao Jović i šutirao sa nekih 15 metara, ipak bio je izblokiran. Potom je opet pokušao iz velike daljine, ali je Igonen lako uhvatio loptu.

24' - Najopasnija prilika na utakmici. Odbijala se lotpa i došča do Milera koji je šutirao iz okreta, no nije bilo problema za Popovića.

20' - Partizan je posle dobre akcije iznudio prvi korner. Menig se izborio za udarac iz ugla, no iz njega gosti nisu mnogo dobili, pošto je udarac kapitena na ovoj utakmici, Saše Zdjelara izblokiran.

18' - Motivisano je Flora ušla u utakmicu. Luka je centrirao sa leve strane, Zenjov je šutirao iz ne baš izgledne pozicije i lopta je završila preko gola koji čuva Aleksandar Popović.

16' - Kiša pada na u prestonici Estonije i to može da napravi problem igračima obe ekipe da razviju pas igru.

15' - Od momenta kada je tim iz Talina zapretio nema mnogo uzbuđenja. Uglavom se vodi borba na sredini terena i čeka se prva ozbiljnija situacija. Trenutno je odnos poseda lopte 56-44 na strani domaće ekipe.

9' - Zapretio je i domaćin. Loše je bila postavljena odbrana Partizana, ali srećom udarac Alikua je izblokiran i Flora je dobila korner iz kojeg je zapretio Zenjov. Ipak, do promene rezultata nije došlo.

Foto: Beta/Branislav Božić

8' - Dobro su crno-beli otvorili susret. Rikardo je ušao u šesnaesterac Flore, želeo je da šutira, no dobar klizećim startom je Purg zaustavio napadača sa Zelenortskih Ostrva.

4' - Partizan je već na startu utakmice izveo opasan napad. Sjajno su kombinovali gostujući fudbaleri, Miljković je bio taj koji je po zemlji poslao loptu u kazneni prostor rivala, ali je odbrana domaćeg tima reagovala i otklonila opasnost.

3' - Evo kako izgleda loža stadiona Flore! Da vidite kako ona izgleda omogućili su vam izveštači "Novosti" koji se nalaze na licu mesta.

1' - Počela je utakmica na "Le Kok areni" u Talinu.

Uoči meča:

Izabranici Aleksandra Stanojevića jesu favoriti na "Le Kok areni". To pokazuje i stanje na tabeli (Partizan drugi sa sedam bodova, Flora treća sa dva), ali i rezultat iz prve utakmice (2:0).

Sastavi:

Flora (4-4-1-1): Igonen - Lilander, Purg, Kusk, Luka - Zenjov, Pom, Somec, Kuraksin - Miler - Aliku.

Partizan (4-2-3-1): Popović - Miljković, Saničanin, Miletić, Urošević - Zđelar, Šćekić - Jović, Pantić, Menig - Rikardo.

#FK Partizan

#Flora