AKTUELNO

Ljudi se razlikuju ne samo po svojim karakternim osobinama, već i po tome kako doživljavaju intimni čin, koliko često su intimni i kolika je njihova potreba za bliskošću.

Činjenica da smo u vezi sa osobom koja nas manje ili više fizički privlači može uticati na nivo i učestalost aktivnosti u krevetu, ali ne i na to kakav mi odnos imamo prema samom činu.

Među sedam različitih vrsta libida najčešći su erotični i zabrinuti tip.

Erotični tip

Smatra da seks mora da bude strastven i intenzivan. Zabrinuti konstantno misli da nije dobar u seksu i da mora da smišlja nove perforformanse kako bi zadovoljio partnera. Otvoreni razgovor s partnerom o učestalosti javljanja želje doneće razumevanju, a i bolji seks

Senzualni tip

Njemu je ljubav važnija od samog seksualnog čina. Emotivna povezanost i osećaj obostrane ljubavi važnija mu je od orgazma.

Foto: Unsplash.com

Zavisan tip

Seks je njegov pokretač, on mu je potreban svaki dan kako bi se nosio s problemima u svakodnevnom životu.

Reaktivan tip

Kod ovog tipa ljubavnika se sve okreće oko partnera. On je zadovoljan samo ako je uspeo da u potpunosti zadovolji partnera. Seks vredi samo ako je druga polovina srećna.

Borac za prava

Kada nešto nameri u stanju je zemlju da pomeri da to i dobije. Ovu parolu primenjuje i kada je vođenje ljubavi u pitanju.

Zavisnički tip

On sreću traži na svim mestima. Uprkos kvalitetnoj vezi ili braku, ovaj tip libida teško se opire i seksu 'sa strane'. Može se reći da on zaista uživa u seksu i da je od njega potpuno zavisan.

Nezainteresovan tip

Ovaj tip ljubavnika uživa u seksu ali retko kada će ga on prvi inicirati. Nema ili ima vrlo slabu želju za seksom.

Autor: Z.L.

#Seks