AKTUELNO

Uhapšeni Goran Džonić osumnjičen je za trostruko ubistvo porodice Đokić, a u iskazu koji je dao u policiji, otkrio je ko je sve učestvovao u tom jezivom zločinu.

Goran Džonić priznao je da je tipovao rođačku porodicu, ali se branio da je to učinio iz straha od meštana braće K.M. i A.M. koji su osmislili čitav plan i navodno ga iskoristili kao Đokićevog čoveka od poverenja.

Kako je izjavio, porodicu Đokić ubio je jedan od od braće, a saučesnici su bili njegov brat (obojicu braće zovu Jojke) i još jedan njemu nepoznati muškarac.

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K.M. i A.M. koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 11 Krivičnog zakonika. Okrivljeni su juče saslušani u tužilaštvu, a Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana, navodi portal "Republika".

Foto: TV Pink Printscreen

DŽONIĆ SVE ISPRIČAO

Džonić je na saslušanju izjavio da ni on, ni njegovi sinovi nemaju veze sa izvršenjem ubistva, a da su ga braća K. M. i A. M. iskoristila. Tražili su od njega da im pomogne da “obave nešto sa Đokićem”, a osumnjičeni Džonić navodno je sumnjao da je reč o dugovanju. Uplašio se, dodao je, za svoju porodicu jer je čuo da su braća – opasni momci.

Jojke je tražio, tvrdi Džonić, da im pomogne tako što će zaustaviti automobile Gorana Đokića kako bi sa njim “nešto završili”.

Šta se sve dešavalo u međuvremenu detaljno možete pročitati OVDE.

Verovatno najmorbidniji deo saslušanja jeste opisivanje same likvidacije:

Đokići su ubijeni je u noći između 26. i 27. septembra. Tada su ih presreli na putu i primorali da se svojim "pasatom" odvezu do šibljaka kod tog sela. Tamo su ih likvidirali s pet hitaca. Gordana i ćerka Lidija pogođene su sa po dva hica u grudi i glavu, a Goran je usmrćen jednim metkom ispaljenim u glavu. Njihova tela su nakon toga spaljena.

Foto: Srbija Danas

- Jojke je otvorio vrata Đokićevih kola i seo na zadnje sedište. Imao je u ruci pištolj i naredio je i meni da uđem u auto. Seo sam pored Jojketa iza Gorana. On je bio u sredini, a iza suvozača Gordana. Jojke je uperio pištolj u Gorana, Gordana je počela da vrišti. Jojke joj je rekao: 'Smiri se ili ću ti prosuti mozak', a Goranu: 'Vozi pravo prema njivama' - ispričao je Goran Džonić i dodao da je video crveni auto koji je išao za njima, a da je dao pištolj Jojketu kad mu ga je zatražio u putu.

Foto: D.K./Informer

Džonić je otkrio da su se u jednom trenutku zaustavili i da mu je Jojke naredio da izađe iz kola i da uđe u crveni auto kod bedema, te da su ga noge izdavale kad je čuo prvi pucanj i video Goranovu glavu na staklu.

- Posle nekoliko metara hoda čuo sam pucanj i okrenuo sam se. Video sam Goranovu glavu na staklu. Shvatio sam da je ubijen. Želeo sam da pobegnem, ali mi noge nisu dale. Čuo sam još tri pucnja i seo u crvena kola pozadi. Na mestu suvozača je bio drugi Jojke, prepoznao sam ga jer liči na brata - tvrdi Džonić i navodi da je posle 15 minuta video veliki plamen iz pravca separacije gde su ubijeni Đokići.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Goranov "pasat" je, prema rečima okrivljenog, preko bedema vozio Jojke. Njemu se potom priključio drugi brat i otišli su u njive i krenuli ka Nišu i došli do rastinja, gde je "pasat" stao.

Okrivljeni za teško trostruko ubistvo Goran Džonić ispričao je i svoju verziju preraspodele novca među egzekutorima, zbog kojeg je porodica i likvidirana.

#Goran Džonić

#porodica Đokić