AKTUELNO

Veći broj investicija značiće i veći broj radnih mesta, a sve zahvaljujući sprovedenim reformama u Srbiji.

Uvođenje elektronskih građevinskih dozvola predstavlja vidljiv rezultat za građane Srbije, ali je važan i za imidž Srbije u svetu i kao rezultat sprovedenih reformi biće više američkih investicija u Srbiji, izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot.

Skot, koji se sastao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, istakao je da Ministarstvo koje ona vodi "jedno od uspešnih priča prethodne vlade", zbog rezultata u izgradnji auto-puteva i reformi građevinskih dozvola i dodao da veruje da će zbog sprovedenih reformi Srbija imati više američkih investicija i da će otvarati nova radna mesta.

Foto: Tanjug

Takođe, Skot je rekao da uvođenje direktnog leta "Er Srbije" za Njujork predstavlja veliki uspeh za Srbiju i da se nada da će na sličan način Srbija biti povezana i sa drugim destinacijama u Severnoj Americi, kao što su Čikago i Toronto.

Pročitajte još: MALINARI ODUSTALI OD PROTESTA nakon sastanka sa Nedimovićem

Ministarka Mihajlović, je rekla da je u našoj zemlji broj aktivnih gradilišta povećan na više od 10.000, a da ih je pre tri godine bilo manje od 1.000, i istakla da će, nakon uvođenja e-dozvola, sledeća velika reforma biti reforma katastra, gde se očekuje usvajanje novog zakona koji će skratiti vreme za upis imovine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku je bilo reči i o planovima za dalji razvoj Aerodroma "Nikola Tesla" i saradnji vazduhoplovnih vlasti Srbije i SAD u vezi sa ispunjavanjem bezbednosnih standarda beogradskog aerodroma za letove u SAD.

#Kajl Skot

#SAD

#Sastanak

#Zorana Mihajlović

'