AKTUELNO

Srbija je i dalje zgrožena zbog ubistva Đokića, a posebno posle činjenice da je zločin počinio član porodice.

Policija je pre dva dana privela Gorana Džonića osumnjičenog za ubistva porodice Đokić u selu Moravac kod Aleksinca. Pored Gorana Džonića, priveden je i njegov sin Milan, vatrogasac poput oca, a uhapšena su još četvorica muškaraca zbog sumnje da su umešani u likvidaciju cele porodice.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Privedena su braća Konstantin i Kostadin Milošević, poznatiji kao Jojke, zatim Marko Momčilović iz Žitkovca, kao i D.M. iz Ozrena.

Očekuje se još hapšenja, saznaje Pink.rs

Foto: Printscreen YouTube/Objektiv TV

Aleksandar Jovanović, narodni poslanik i novinar, ocenjuje da je počinilac zločina – ozbiljan psihopata.

Foto: TV Pink Printscreen

- Samo psihopata može da, posle prvog hica, nastavlja da ubija, a da onda pali tela, krije tragove, pa čak i ode na sahranu svojih žrtava i tamo plače. Iskreno, ja se plašim, jer kad god se desi nešto ovakvo, shvatimo da u Srbiji ima jako puno Đokića, ali i puno Džonića, te da mnogi ljudi koji žive oko nas su prikrivene ili neprikrivene psihopate – kaže Jovanović za „Novo jutro“.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković, D.K./Informer

Meni je žao što ne postoji krivično delo monstruoznog ubistva za koje bi bila predviđena smrtna kazna, kaže narodni poslanik Marjan Rističević. Smrtna kazna je, ocenjuje, adekvatna za inspiratore i izvršioce ovakvog zločina kakvo je počinjeno u Aleksincu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zločin je isplaniran kolektivno, a time što je jedan od počinitelja krvni srodnik, situacija postaje još tragičnija. S jedne strane to je težak zločin, a sa druge – unet je nemir među meštane – kaže Rističević.

#Aleksandar Jovanović

#Marjan Rističević

#Novo jutro