AKTUELNO

Policija u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca intenzivno traga za crvenim automobilom "daevu matiz" zbog sumnje da su ubice nakon zločina 26. septembra tim vozilom pobegle iz sela Moravac.

Oni su namerno izabrali mali auto kako prilikom bekstva ne bi privukli pažnju.

Kako je rekao Informerov izvor iz istrage, inspektori koji vode slučaj ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić, čija su tela 2. oktobra nađena spaljena u ataru sela Moravac, sumnjaju da su ubice prilikom zločina koristile mali crveni automobil.

Nisu privlačili pažnju

- Na šturim snimcima sigurnosnih kamera u noći kada je porodica Đokić ubijena primećeno je jedno crveno vozilo. Zbog lošeg kvaliteta snimaka ne vidi se koliko ima osoba u njemu, ali je utvrđeno da je reč o "daevu matizu". Postoji sumnja da su ubice baš tim automobilom pobegle nakon što su otele, ubile i spalile Đokiće u ataru sela Moravac. Osumnjičeni su namerno izabrali takvo vozilo jer je malo, neupadljivo i ne privlači pažnju, a lako može i da se sakrije - naveo je izvor iz istrage.

Zbog mogućnosti da su ubice meštani sela Moravac i Tešica, na šta ukazuje njihovo odlično poznavanje terena gde je nesrećna porodica streljana, a njihov "pasat" spaljen, postoji mogućnost da su oni "daevu matiz" sakrili upravo u tim selima. Zato su u subotu Interventna brigada iz Niša i saobraćajna policija ponovo češljale ta dva mesta. Dok su saobraćajci zaustavljali sva crvena vozila i kontrolisali vozače, pripadnici brigade su obilazi dvorišta i garaže.

- Pretražujemo teren u potrazi za jednim određenim vozilom. Takođe, razgovaramo sa ljudima u nadi da je neko od njih kobne noći između 26. i 27. septembra ipak nešto video. Možda i očevidac postoji, ali se plaši da progovori ili ne želi da se meša. Prosto je neverovatno da baš niko ništa nije video - navode u policiji i dodaju da se istraga nastavlja.

Prerušeni policajac?

Podsetimo, kako je zasad utvrđeno, vlasnik menjačnice u Aleksincu Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni su zbog velikog novca, koji je Goran krio u svom "pasatu".

Posle urađene rekonstrukcije zločina, sumnja se da je 26. septembra ubica u Moravcu u zasedi čekao Đokiće, koji su tamo bili u poseti Goranovoj majci, pa su krenuli natrag u Aleksinac. Đokiće je u Moravcu zaustavio ubica, najverovatnije prerušen u policajca.

- Čim je Goran zaustavio auto, ubica je uleteo na zadnje sedište i s leđa upucao Gordanu, koja je sedela na suvozačevom sedištu. Goran nije mogao da pruži otpor, a Lidija je bila sigurno sleđena od straha. Ubica je potom naterao Đokića da ih odveze do zabačene i napuštene separacije na obali Južne Morave, gde ih je sve izbacio iz vozila. Gorana je upucao u glavu, kao i Gordanu, a zatim je upucao i Lidiju u grudi i glavu - rekao je izvor iz istrage.

Ubica je potom bacio tela u jamu, gde ih je spalio, a njegov saučesnik je odvezao auto u atar susednog sela Tešica, gde ga je, takođe, zapalio.