AKTUELNO

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić kaže da je situacija u Severnoj Mitrovici vrlo dramatična, kao i da je Kosovska policija ponovo napravila neshvatljivu stvar.

Ističe kako se policija Kosova oglasila saopštenjem da traže krijumčarenju robu, a da zapravo, smatra Garić, žele da bacaju šok bombe po gradu.

Foto: TV Pink Printscreen, TV Most

Nije baš najbolje jutro. Dramatično je u Severnoj Mitrovici. Kosovska policija je ponovo napravila neshvatilju stvar, sa razlogom da traže krijumčarenu robu, ušli su u apoteku i tražili neku carinsku robu, a zapravo su hteli da bacaju šok bombe po gradu - govori Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

Garić kaže i kako, prema saznanjima, trenutno nema povređenih Srba koji su se okupili, kao i da naš narod na Kosovu mora biti složan i jedinstven.

Stanje trenutno, kako sam čuo sa terena, se malo smirilo. Tu je i ROSU, oni su se pojavili kada su bačene prve šok bombe. Specijalci su na nekoliko mesta u gradu. Kosovska interventna jedinica je na više mesta. Trenutno nema scena koje su bile pre pola sata kada je bilo jako dramatično, ali i dalje je tenzično i ne znamo šta će se dešavati - priča Garić i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen, TV Most

KFOR-a nema nigde. Naši ljudi javljaju da ih ne vide i sada se čeka da se vidi šta će dalje da se dešava. Stiglo je i saopštenje Kosovske policije, oni kažu da navodno traže krijumčarenu robu, najavili su da će u toj akciji biti upadanja u kuće, stanove, radnje... Trenutno, kako saznajemo, nema povređenih od strane građana koji su na ulicama. Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da budu složni i jedinstveni i da glasaju za Srpsku listu na izborima - dodao je Garić.