AKTUELNO

Ivica Dačić i Nenad Čanak ušli su u raspravu tokom TV duela u jutarnjem programu "Novo jutro" na TV Pink. Dačić je pričajući o 5. oktobru rekao da je mnogo bitniji zapravo datum 24. septembar.

Nakon toga je, dodaje Dačić, bilo različitih procena šta i kako dalje, a onda je 5. oktobar došao kao reakcija. Smatra i da je mnogo lakše bilo organizovati 5. oktobar, nego izbore.

5. oktobar nije značajan kao datum, čak je 24. septembar značajniji datum, jer su bili izbori. Tu je bilo različitih procena šta dalje, kako dalje, broje se glasovi... I onda je taj 5. oktobar bio reakcija. Izgleda da je bilo lakše da se organizuje 5. oktobar, nego izbori - rekao je Dačić.

Foto: TV Pink Printscreen

Čanak je zatim rekao kako su u to vreme imali veliku podršku građana što se, dodaje, pokazalo na izborima. Nakon što je tada pobedio Koštunica, nastavlja Čanak, problem je nastao kada se postavilo pitanje - šta dalje.

Mi smo imali veliku podršku građana i to se pokazalo na izborima. Pobedio je Koštunica, međutim, ono što je bio drugi problem posle je - šta dalje? - rekao je Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Dačić je zatim poručio Čanku kako bi trebalo da bude uhapšen nakon izjave da je Srem zapravo deo Hrvatske i dodao kako im nije mesto da idu na Cetinje i drže skupove.

Ti bi trebalo da budeš uhapšen zato što si izjavio da je Srem Hrvatski. Ja sam bio ministar policije, da sam hteo da te uhapsim, mogao sam. Ni meni, ni njemu nije mesto da idemo na Cetinje i držimo skupove - rekao je Dačić Čanku.
Ja nisam držao skupove na Cetinju - rekao je Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Izdajnik je prekoputa mene - rekao je Dačić.
Izdajnik je prekoputa mene - ponovio je Čanak.
Ja ću pod sto - rekla je voditeljka Jovana Jeremić.