AKTUELNO

U nedelju 26. septembra u manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, biće održano ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija uz bilborde dobrodošlice i poruku "Dostojan". Sutra tamo dolazi patrijarh Porfirije, a sveštenik Mijailo Backović kaže za TV Vesti da će tom prilikom biti organizovan i prigodan program za vernike.

Backović kaže kako je Metodije bio omiljena ličnost u manastiru na Cetinju, gde je bilo jako burno pre nekoliko nedelja. Za autorsku emisiju Srđana Predojevića govori i kako je ovo mesec ustoličenja u Crnoj Gori.

Foto: TV Vesti

Sutra ovde očekujemo dolazak patrijarha Porfirija. Mogli bi reći da smo u mesecu ustoličenja u Crnoj Gori. U subotu će doček patrijarha biti u 17 sati u porti manastira Đurđevi stupovi. Nakon toga, za sav okupljen narod biće prigodan program, i u nedelju da proslavimo ustoličenje Metodija. Otpora nije bilo, sa svih strana stižu poruke podrške za Metodija. Vladika Metorije je bio iguman manastira na Cetinju, upravo tamo gde su se desili oni događaji, on je tamo omiljena ličnost. Metodije s kim god se sreo, popričao, on je zadobio njegovo srce, a svojom duhovnošću pleni. On je, pre svega, veliki čovek i čovek velikog srca - govori Backović.

Foto: TV Vesti

Dopisnik lista "Politika" iz Crne Gore Novica Đurić kaže za TV Vesti kako je Cetinje centar pravoslavlja, kao i da ne očekuje dešavanja koja su bila 5. septembra.

Cetinje je na neki način centar pravoslavlja i ne bi ga bilo da nije bilo SPC, jer je naša crkva stvorila Crnu Goru. To što se dogodilo 5. septembra bio je politički, najblaže rečeno, fukarluk gubitnika kako bi odbranili svoje lične interese. Berane ne mogu pretovriti u Cetinje. Ceo narod hoće da spere onaj garež sa Cetinja - rekao je Đurić.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!