AKTUELNO

Predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić je povodom današnjih dešavanja u Crnoj Gori istakao da u crnogorskoj istoriji postoji malo događaja koji su ostali upamćeni po nečoveštvu, jer se upravo ona diči čojstvom i junaštvom, gde su ovakvi događaju retkost.

Kako objašnjava, tu su godinama ustoličavani mitropoliti, i to je crkva građena u Crnoj Gori, a kako objašnjava, sve što se dešava malo ima veze sa religijom, već sa unutrašnjom politikom.

- Đukanović se koristi metodama koje je kritikovao kada je došao na vlast, jer je on, kada se pojavio došao sa pro - srpskom retorikom - navodi Dačić.

Ovo upotrebljava kao alibi, plašeći narod Crne Gore opasnošću koja dolazi od Srbije, a ovo je, kako Dačić navodi, Milo video kao odličan način da propagira anti srpsku politiku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nije prvi put da se ovako dešava, da se naša crkva napada... Ovo su scene koje smo viđali na Kosovu, tamo su napadani sveštenici, a ovo je nešto čime se niko neće ponositi, već će se stideti - priča Dačić.

Kako je dodao, policija nije imala šta da razmišlja ko je iz koje stranke, već da, kako podvlači, kako da obezbedi mir na Cetinju.

HAPŠENJE VELJOVIĆA

- Veljović je bivši direktor policije, njegova uloga tu svakako jeste da motiviše policiju, a ne da bude glavni organizator protesta - priča Dačić.

Autor: