AKTUELNO

Predsednik Milo Đukanović pozvao na mir i multietnički sklad i prozvao premijera Krivokapića da održi obećanje i obezbedi sigurnost svim građanima.

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović pozvao je večeras građane, svih vera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, ali je pozvao premijera Zdravka Krivokapića da, kako je naveo, osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu".

On je pozvao i Krivokapića da već jednom, kako je naeo, "nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu".

Potrebno je, poručio je, da "odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog gradanina, kao i pravo na razlicitost, kao naše najveće bogatstvo".

Obraćanjem na Tviteru, Ðukanović je poručio da je potrebno, kako je naveo, "nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda". "Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao juče da vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Veće za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao nije zabranilo javna okupljanja", napisao je Ðukanović.