AKTUELNO

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je večeras povodom napada na srpskog mladića kod Gnjilana da je u pitanju nastavak talasa incidenata u kojima su žrtve bili Srbi na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90.

''Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin. Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini'', navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM dodaju da je očigledno da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera.

Takvo ponašanje, kako se dodaje u saopštenju, bez sumnje je osokol?eno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice.

''Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo'', piše u saopštenju Kancelarije za KiM.

Nikola Perić (23) iz sela Zebince, u opštini Novo Brdo, brutalno je danas napadnut oko 19 sati.

Nikola se vraćao sa ispaše stoke, kada mu je put preprečio automobil iz kog su izašla trojica Albanaca i mučki ga napala.

On je sa više povreda upućen na pregled u bolnicu, u Gnjilane, a ceo slučaj je prijavl?en policiji.

#Kancelarija za Kosovo i Metohiju