AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio Džejms Ruf, sa kojom je rezgovarao o temama započetim u prethodnom periodu i daljim koracima.

Na prvom sastanku ministar je predstavio deo svog budućeg tima, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Đorđević je sa članovima delegacije MMF razgovarao o temama koje su započete u prethodnom periodu - borba protiv sive ekonomije, socijalna davanja, aktivne mere politike zapošljavanja.

Naglasio je da će ministarstvo nastaviti dogovoren program i sve započete reforme sa posebnim akcentom na finansijsku kontrolu.

Pročitajte još: Brnabić: Nije sigurno da ćemo tražiti novi aranžman sa MMF

Cilj je, kako se navodi u saopštenju, uspostavljanje funkcionalnog sistema i stvaranja dodatnih ušteda, istovremeno vodeći računa o najugroženijim građanima. Dogovoreno je da se u narednom periodu razmotre svi predlozi i sugestije predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda.

Foto: Tanjug

Ruf je Đorđeviću čestitao na imenovanju za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i izrazio nadu da će se uspešna saradnja nastaviti.

Delegacija MMF-a boravi u Beogradu do 5. jula u okviru sedme revizije aranžmana iz predostrožnosti odobrenog u februaru 2015. godine.

#MMF

#Zoran Đorđević

'