AKTUELNO

Sreća se ne sme odlagati, pravilo je mnogih životnih trenera.

U svakom trenutku svog života zaista možemo pronaći sreću. Čak i kada nam sve izgleda crno, postoje okolnosti i stvari na kojima možemo biti zahvalni, piše Sensa.

Ipak, postoje i određeni periodi u životu kada se osećamo najsrećnije, imamo najviše energije i najpozitivniji smo. Britanski naučnici su radili istraživanje i izračunali u kojim godinama je žena najsrećnija.

Mnogi misle da su to rane dvadesete, ali tim sociologa otkrio je da se žene najsrećnije osećaju između 28 i 33 godine života. U ovim godinama smo još uvek mladi i puni snage, zreliji smo nego u ranoj mladosti i počinjemo jasno da otkrivamo šta zaista želimo od života.

Foto: Pexels

Studiju je organizovala kompanija za kozmetiku za kosu. U istraživanju je učestvovalo 4 000 žena, starosti od 25 do 65 godina. Dame su morale da odgovore na pitanje: Kada ste se osećali najsrećnije i najsigurnije u svom životu? Pitanje se odnosilo na 12 sfera života. Tu spadaju posao, bogatstvo, odnosi sa muškarcem, odnosi sa prijateljima, izgled…

Jedan od istraživača nazvao je 28 godina najsrećnijim godinama za ženu, jer je u to vreme ona zadovoljna svojim telom i postaje sigurnija u sebe.

Ovaj podatak možda jeste zanimljiv, ali on nas ne sme ograničiti, jer sreća zavisi od mnogih faktora i nema nikakve veze sa godinama. Ona je u nama, u svakom životnom dobu, samo treba da je aktiviramo i postanemo svesni da uprkos izgledu, godinama, materijalnom ili emotivnom statusu, zaslužujemo uvek sreću, sada i ovde.

#Ljubav