AKTUELNO

Pobeda u Londonu Noletu garantuje 20. grend slem titulu i izjednačenje sa legendarnim Australijancem.

Najbolji teniser svih vremena, Srbin Novak Đoković! Ova tvrdnja mogla bi da se obistini već na ovogodišnjem izdanju najstarijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldonu.

Brojne debate o tome ko treba da ponese "GOAT" titulu (najbolji svih vremena), da li Nadal, Federer ili Novak, mogle bi da se okončaju ukoliko Đoković osvoji svoj šesti Vimbldon, a ukupno 20. grend slem titulu.

Upravo toliko imaju Španac i Švajcarac pa ukoliko ih Novak stigne, već tada bi bio najbolji igrač belog sporta ikada uzevši u obzir da ima pozitivan međusobni skor sa obojicom (30-28 protiv Nadala, 27-23 protiv Federera), a osvajač je i svih masters titula bar po dva puta, čime dvojica Noletovih najvećih rivala ne mogu da se pohvale.

Još jedan fascinantan podatak koji govori u prilog tome da Đokovića zaista dele dva koraka od besmrtnosti je taj, što ima priliku da osvoji prva tri gren slema zaredom u jednoj sezoni, još od čuvenog Australijanca Roda Lejvera, davne 1969.godine!

Ako osvoji i US open, Srbin bi tako kompletirao sva četiri slema u sezoni, što je jedino pošlo za rukom pomenutom Lejveru 1962. i 1969, ali ne u open eri. Kruna Đokovićeve karijere svakako bi bilo osvajanje i OI u Japanu čime bi osvojio zlatni slem (sva četiri slema i Olimpijske Igre)!

Pre toga, da bi se i zvanično popeo na teniski presto kao nedodirljivi, Nole mora najpre u petak u polufinalu da savlada Kanađanina ruskog porekla Denisa Šapovalova, mladog tenisera koji nema šta da izgubi u svom prvom polufinalu nekog gren slema.

- Spremiću se, znam šta me očekuje, imali smo nekoliko dobrih duela. Nadam se da ću biti na svom vrhuncu jer je to potrebno za pobedu - izjavio je Novak, koji u međusobnim okršajima sa Kanađaninom vodi sa 6:0.