AKTUELNO

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost od Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu dobio je obaveštenje o tome da se vodi predistražni postupak protiv Radomira Mutavdžića, načelnika Policijske stanice u Trsteniku zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo Polno uznemiravanje policijske službenice kojoj je šef, i to u produženom trajanju.

Savet navodi da je krivičnu prijavu protiv načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića podneo Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije, koji je istragu izvršio upravo po nalogu ministra Vulina, kome čestitaju na hrabrosti i odlučnosti - navodi se u saopštenju.

U izveštaju Sektora unutrašnje kontrole navodi se da je Mutavdžić policajku u produženom trajanju zapitkivao da li nosi donji veš i pokazivao joj je na svom telefonu ženski polni organ uz konstantne neprimerene i seksističke komentare.

Kako se radi o posebnoj zloupotrebi državne funkcije, Savet očekuje od ministra Aleksandra Vulina da razreši Radomira Mutavdžića dužnosti načelnika Policijske stanice u Trsteniku i vrati ugled policije i u lokalnoj sredini i na nacionalnom nivou, jer je ovaj slučaj potresao Srbiju - stoji u saopštenju.