AKTUELNO

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom.

U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodile eksplozija u fabrici "Sloboda", u kojoj je lakše povređeno troje radnika.

Požar u fabrici "Sloboda" je ugašen, a preventivno je iz obližnih naselja evakuisano 11 porodica, odnosno tridesetak stanovnika, kojima je obezbeđen smeštaj.

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine.

Policija i dalje obezbeđuje prostor fabričkog kruga.

Foto: RINA

Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i od Sektora za vanredne situacije.

Vojska Srbije podigla je dronove koji pomažu u navođenju vatrogasaca, i bespilotne letelice pomagale su tokom noći u pronalaženju žarišta požara.

- Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere - rekao je sinoć zamenik gradonačlnika Cačka Miroslav Petrović.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.

Foto: RINA

Ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani, pa će, ako bude potrebe, sve sugrađane smestiti na sigurno.

U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku sinoć u 19.50 sati došlo je do eksplozije, koja je uznemirila gradajne.

#Požar

#Čačak