AKTUELNO

Vakcinacija u tržnim centrima bila je dobra odluka, kaže zamenik gradonačelnika Beograda.

Punkt za vakcinaciju u Tržnom centru Ušće zatvara se večeras od 20 sati, najavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ovaj punkt otvoren je 6. maja, a za pet nedelja na njemu je vakcinu primilo skoro 13.000 ljudi.

- Kada smo otvorili punkt mislili smo da radi nedelju dana, ali je odziv građana bio takav da smo ostali pet nedelja. Kada je punkt u Ušću otvoren mnogi nisu razumeli koliko je važno da se ljudima omogući vakcinacija tamo gde žive, rade i dolaze. Vakcinacija u tržnom centru je nova za naše društvo i bilo je otpora. Dao sam nalog da se opremi punkt za vakcinaciju i pre odluke Kriznog štaba jer sam verovao u to. Samo me je predsednik Vučić podržao. Hvala mu na tome, a mi smo vratili odzivom i tako što smo pokazali da je vakcinacija u tržnim centrima bila dobra odluka - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika zahvalio je TC Ušće koji je besplatno ustupio prostor za vakcinaciju Gradu Beograd.

- Hvala i divnim lekarima i sestrama koji su radili svaki dan kako bi zaštitili sve građanke i građane koji su došli na vakcinaciju. Autobus za vakcinaciju svaki dan je na terenu i da je do sada tu vakcinisano preko četiri hiljade ljudi. Beograd pobeđuje! - zaključuje Vesić.

#Punkt

#TC Ušće

#vakcinacija