AKTUELNO

Nakon hapšenja ove grupe 4. febrauara, utvrđeno je da je nekoliko pripadnica lepšeg pola, na razne načine, kao podrška i paravan učestvovalo u njihovim akcijama.

Kako prenose mediji, supruga Veljka Belivuka, Bojana Belivuk je saslušana u svojstvu građanina. Nju je policija zatekla u stanu u kom su živeli s dvoje maloletne dece.

- Supruga ima zakonsko pravo da ne svedoči. Navodno, kada je policija upala u njihov stan, u kom je pronađeno oko 30.000 evra, Bojana Belivuk je vikala na supruga, obraćajući mu se rečima „vidi šta si nam uradio". Inače, oni su uveliko pravili planove i u vreme hapšenja sređivali novu kuću u koju je uskoro trebalo da se presele - kaže izvor za beogradske medije.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Podsećamo, velika prašina podigla se kada se otkrilo i da je M. R. dugogodišnja ljubavnica Velje Nevolje, koja je pod istragom zbog sumnje da je imala krucijalne dokaze ove kriminalne ekipe.

Navodi se kako su istražitelji od Veljine ljubavnice zaplenili pet telefona i laptop računare koji su poslati na veštačenje. Sumnja se da ona nije učestvovala u likvidacijama, ali da je imala veliku ulogu u prikrivanju novčanih tokova i pranju novca.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je sinoć da će svi biti šokirani i brojem i načinom izvršenja krivičnih dela klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je dodao da se uvek saznaje nešto novo o samom slučaju.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA

Upitan da li ima novih detalja o slučaju Veljka Belivuka, Vulin kaže da postoji dovoljno dokaza da oni više nikad ne izađu na slobodu.

Belivuk je uhapšen početkom februara ove godine.

#Aleksandar Vulin

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja