AKTUELNO

U trenutku kada nova američka nelegalna vlast Džozefa Bajdena na sve načine pokušava da gurne Ukrajinu u rat sa Rusijom, dok se na granicama Donbasa gomilaju snage i dok čitav svet sa strahom očekuje rasplet nove krize, Srpska Desnica svojom novom akcijom nedvosmisleno šalje poruku da je na strani pravde.

Aktivisti Srpske Desnice u Beogradu su naslikali mural kojim odaju poštovanje ruskim herojima iz jedinice Vagner koji se bore protiv terorizma i ekstremizma na raznim ratištima sveta od Donbasa do Sirije i koji su u Siriji zadali smrtonosne udarce Islamskoj državi.

Inspiracija za mural je bila fotografija predsednika Rusije Vladimira Putina za odlikovanim pripadnicima jedinice Vagner Andrejem Troševim, Andrejom Bogatovim, Dmitrijem Utkinom i Aleksandarom Kuznecovim. Od Putina su prva dvojica odlikovani ordenom ,,Heroji Rusije“ dok su druga dvojica po četiri puta odlikovani ,,Medaljom za hrabrost“. Na muralu stoji natpis „Vagner – ruski vitezovi !“

– Treba odati počast i ukazati najveću slavu junacima naše bratske Ruske Federacije. Za specijalnu jedinicu Vagner, koju smatraju Putinovom elitom, se čulo prvi put u Novorusiji kada su zaštitili rusko stanovništvo DNR i LNR, ali najveću slavu su obrali kada su oslobodili Palmiru koju je Islamska država uništavala iako je pod zaštitom UNESKO – rekao je Vacić podsećajući i na brojna druga herojstva jedinice Vagner.

Ovo je samo jedan u nizu murala koje je Srpska Desnica posvetila ruskim herojima. Predhodno je Srpska Desnica odala počast herojima Novorusije Giviju i Motoroli muralima u Beogradu i Novom Sadu, ali i muralom Vladimiru Putinu.

#Srpska Desnica