AKTUELNO

Predsednik PKS se oglasio povodom puštanja u rad deonice auto-puta.

Otvaranje autoputa Ljig - Preljina dobro je za privlačenje novih investicija, jer investitori očekuju dobru infrastrukturu, koja za njih znači jeftiniji transport i konkurentnost proizvoda, izjavio je predsednik PKS Marko Čadež.

- Dovoljno je da pogledate mapu Srbije i da uporedite gde su dosadašnje investicije, strane i domaće. Kada krenete od Subotice do Niša, one jesu vezane za autoput ili blizinu autoputa - rekao je Čadež.

To je, kako kaže, logično, jer investitor očekuje dobru infrastrukturu, koja za njega znači jeftiniji transport i konkurentnost proizvoda.

Prema njegovim rečima, potencijalni investitori se u razgovorima uvek interesuju za dva glavna pitanja - kvalifikovana radna snaga i dobra infrastruktura

- Ne treba mnogo nauke da se objasni da svaki novi kilometar puta, izgrađeni koridor, svaka nova veza jeste dobra za investicije. Kada gledaju lokacije, investitori gledaju one infrastrukturno dobro povezane - dodao je Čadež.

Predsednik PKS ističe i da je otvaraje autoputa posebno dobra prilika za Moravički okrug i zapadnu Srbiju, da privuče više stranih investitora, s obzirom da je nedostatak dobre infrastrukture bilo "ograničenje" tog kraja.

- Investitori gledaju koja je perspektiva tog pravca, a ovde jeste perspektiva povezivanje zapadne Srbije, i dalje ka jugu, ka Jadranu. Kada projektujete posao, ne radite to na dve godine, već na duži period, gledate kako će se razvijati poslovni ambijent - rekao je on.

N. Petričević

'