AKTUELNO

‘S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvestiti da je kod naše male pacijentice došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja...‘

Iz Klinike za dečje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedelju nešto posle 15 sati saopštili su tužnu veest o sudbini dvoipogodišnje devojčice, koja je iz Nove Gradiške pree nekoliko dana dovezena u izuzetno teškom stanju od povreda koje je pretrpela.

- S velikom tugom i žaljenjem moramo vas obavestiti da je kod naše male pacijentice, uprkos svim poduzetim terapijskim merma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja - navodi se na početku saopštenja.

- U skladu s tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20. Počivala u miru - stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Podsetimo, roditelji devojčice su uhapšeni nakon što je dete zbog teških povreda i životne ugroženosti iz novogradiške bolnice u sredu dovezeno u Kliniku za dečje bolesti Klaićeva u Zagrebu.

Otac devojčice od ranije je poznat policiji zbog nasilja.

Devojčica se borila za život

Devojčica je po prijemu u bolnicu operisana i bila je na intenzivnoj nezi, priključena na respirator i vitalno ugrožena.

“Kritično je i vitalno ugroženo. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promene u odnosu na juče, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slede dodatne pretrage pa ćemo videti, ali vrlo je kritično”, kazao je pre dva dana direktor Klaićeve Goran Roić.

Devojčica je preminula danas nešto posle 15 sati.

- S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, uprkos svim poduzetim terapijskim merama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20. Počivala u miru - stoji u kratkom saopštenju bolnice.

#Hrvatska

#devojčica