AKTUELNO

U Srbiji je tokom prethodna 24 sata testirano 11,711 osoba, dok je 3,304 novozaraženih.

Preminulo je 36 osoba. Na respiratorima se nalazi 292 lica.

Inače, juče je bilo zaraženo 4,133 ljudi, dok je preminulo 38 osoba.

SUTRA STIŽU NOVE VAKCINE!

Premijerka Srbije Ana Brnabić, inače, rekla je jutros da će u Srbiju sutra stići 106.470 Fajzer vakcina, a da bi trebalo da dobijemo i 500.000 doza kineske vakcine.

Mi ćemo sutra dobiti još dodatnih to 106.470 Fajzer vakcina, to je ono što smo mi bilateralno dogovarali sa Fajzerom, dakle značajne količine, i trebalo bi da sutra da nam stigne 500.000 Sinofarm vakcine - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Podsetimo, jutros je objavljena vest da državljani Republike Srbije koji planiraju da otputuju van zemlje tokom praznika, moraju da imaju na umu da ih prilikom povratka čekaju nova pravila. Kako je objavljeno, odlučeno je da je pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Mađarske za državljane Srbije obavezan PCR test. Ovo je demantovala premijerka Ana Brnabić navodeći da je ova vest začudila.

Nije tačno, nismo menjali. Oni koji su revakcinisani mogu da uđu bez PCR testa, Za sve ostale kojima ne treba PCR test su državljani Mini Šengena plus Mađarska i Bugarska - kaže premijerka.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapacitet, i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je ranije član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.