AKTUELNO

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić zadužen za regionalni razvoj obišao je Jablanički upravni okrug gde je imao sastanak u okviru projekta realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Kako se navodi u saopštenju iz Krkobabićevog kabineta, taj program se realizuje kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Dodaje se da su teme današnjeg sastanka bile realizacija programa finansijske podrške zemljoradničkim zadrugama Jablaničkog upravog okruga i Uloga jedinice lokalne samouprave u njegovom sprovođenju.

Krkobabić je na sastanku istakao da se problem oživljavanja zadruga mora rešavati na terenu, gde će se zajedno sa lokalnom samoupravom u direktnom kontaktu sa zadrugarima realizovati odredbe Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja.

KONSULTACIJE Vučića sa manjinama. Pastor: Čini mi se da Vučić trpi pritiske u vezi premijera, Zukorlić: Slažem se!

U saopštenju se dodaje da je Krkobabić posebno istakao i da su prazna sela u rubnim delovima zemlje najozbiljniji izazov za nacionalnu bezbednost Srbije.

Foto: Beta

Na sastanku su prisustvovali predstavnici opština Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa i Crna Trava, kao i predstavnici zemljoradničkih zadruga i zadružnih saveza iz pomenutog okruga, kao i predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, član Odbora za selo SANU Risto Kostov i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Nakon sastanka, Krkobabić je sa saradnicima obišao zemljoradničku zadrugu "Zelena zvezda" u selu Vinarce, kao i poljoprivredno domaćinstvo zadrugara Ivana Stamenkovića.

U saopštenju se podseća da je ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić zadužen za regionalni razvoj u protekle dve nedelje obišao Nišavski i Pirotski upravni okrug.

#Milan Krkobabić

#Pirot

#Zadruga

'