AKTUELNO

Sa prolećem trebalo bi da krene i sezona prodaje i kupovine stanova, a Nenad Đorđević predsednik UO ’’Klaster nekretnine’’ kaže da ’’zastoj’’ koji je nastao uvođenjem vanrednog stanja što se prodaje/kupovine nekretnina tiče je nestao sa njegovim okončanjem.

-Imali smo blagi pad u prvom i veći u drugom kvartalu 2020. godine, ali u trećem i četvrtom je zabeležen veliki rast u odnosu na treći i četvrti kvartal 2019. godine. Inače, 2019. godina bila je rekordna u prethodnoj deceniji – rekao je Đorđević za Pink.

Foto: TV Vesti Printscreen

-Četvrti kvartal 2020. godine smo imali 1.3 milijarde evra prometa na tržištu nekretnina što je znatno više bilo nego u četvrtom kvartalu 2019. godine. Tako da, uzimajući celu godinu 2020. pandemija je u jednom delu godine naparvila poremećaj na tržištu, ali generalno, na nivou prethodne godine, promet je isti kao i 2019. godine – objasnio je on.

Foto: Pixabay.com

Kako naglašava, trend je takav da imamo rast prometa, neki blagi rast cena i dodaje da je tražnja na visokom nivou.
Što se cena nekretnina tiče, Đorđević kaže da su se menjale par procenata.

Foto: TV Vesti Printscreen

-U odnosu na prethodnu deceniju imali smo značajan rast prometa vikendica u okolini Beograda, na Fruškoj gori i u unutrašnjosti Srbije – ističe on.

-Značajno je porastao i promet i cene u odnosu na 2019. godinu – naglašava.

BUDITE UZ TV VESTI

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Srbija

#nekretnine

#promet