AKTUELNO

Incident se dogodio po izlasku iz sudnice.

Vladan Grahovac (27), nesuđeni ikonopisac iz Raške, pokušao je da počini samoubistvo danas po izlasku iz sudnice.

Grahovac se, prema nezvaničnim informacijama medija, zaleteo iz sudnice i hteo da skoči sa trećeg sprata zgrade, ali su ga policajci zadržali.

Prethodno je održano završno suđenje. Veštak sudske medicine, koji je radio obdukciju pokojne Jelice, izjasnio se o njenim povredama. Kako je pokazao izveštaj, Jelica je bila mučena satima, a Grahovac joj je nanosio povrede čekićem i nožem.

Foto: Facebook.com

Podsetimo, tokom suđenja Grahovac je priznao zločin i naveo da se kaje, ali se i pravdao da ima traume iz detinjstva, jer ga je, navodno, otac fizički i psihički zlostavljao kao i da ga je seksualno zlostavljao porodični prijatelj. Grahovac je nakon hapšenja bio upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je nakon veštačenja utvrđeno da je "uračunljiv i sposoban da učestvuje sudskom postupku".

Grahovac je optužen da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine brutalno ubio staricu Jelicu Tatarovski (82) iz Niša sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem iz koristoljublja u njenom stanu na Bulevaru dr Zoranana Đinđića u Nišu i nakon toga ukrao 760 evra. Nakon zločina on je pobegao za Beograd gde je uhapšen nekoliko dana kasnije.

Do današnjeg incidenta je došlo pred sudnicom, gde je održano ročište za svirepo ubistvo.

Uskoro opšrnije...

#Sud

#ikonopisac