AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je srpska delegacija u Parizu, koju čine i minstar finansija Siniša Mali i ministar saobraćaja Tomislav Momirović, razgovarala sa predstavnicima Udruženja francuskih industrijalaca (MEDEF) o novim mogućnostima investiranja u Beograd.

- Srpska delegacija je prvog dana posete zvanično primljena u MEDEF, Udruženje francuskih industrijalaca, koje okuplja najveće kompanije te zemlje, a razgovarali smo o novim mogućnostima investiranja u Beograd - rekao je Vesić.

Sagovornike je, kaže, upoznao sa investicijama koje francuske kompanije realizuju u Beogradu, poput Sueza, Vansija, Alstoma.

Razgovaralo se, kaže, o mogućnostima za nove investicije u infrastrukturu, proširenje BG voza , učešću u drugoj fazi fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, moguhcnostima investiranja u tramvajski sistem, koji će biti proširen za novih 27 kilometara tramvajske mreže…

-Veoma sam srećan zato što se na sastanku pokazalo da su francuske kompanije zainteresovane za investiranje u Beograd, koji je postao destinacija u koju velike evropske kompanije žele da ulažu - rekao je Vesić.

Dodao je da kompanije, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku, zapošljavaju desetine hiljada ljudi i spadaju u najmoćnije evropske kompanije.

- To pokazuje da je politika koju vodi Srbija, predsednik Aleksndar Vučić ispravna, a da je Srbija postala atraktivna za investiranje i da ne postoji nijedna velika evropska kompanija koja ne želi da radi u Srbiji. Sastanak je pokazao koliko je Srbija uspešna - rekao je Vesić.

Srpska delegacija od juče boravi u poseti Parizu.

#Francuska

#Goran Vesić

#industrijalci