AKTUELNO

"Skoletov sin ubijen je zbog dva moguća razloga - ili je ušao u kriminalne vode i pošao stopama svog oca, ili je ova očigledna profesionalna likvidacija nastavak obračuna sa Skoletom, a moguće je da se radi i o osveti." - kažu sagovornici upućeni u zbivanja u beogradskom podzemlju nakon ubistva Zorana Uskokovića (22), sina pokojnog Zorana Uskokovića Skoleta, koji je povezivan sa smrću Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine.

Zoran je, inače, imao samo dve godine kada je njegov otac ubijen u aprilu 2000. godine, a za ovo ubistvo posle filmske jurnjave po Beogradu odgovorni pripadnici zemunskog klana, koji su tvrdili da je Skole umešan u ubistvo Arkana.

Foto: Pink.rs

Danima praćen?

Zoran Uskoković verovatno je danima praćen. Ubica ili više njih znali su gde se kreće, čak i gde parkira automobil. Napadač je u petak oko 23.30 sačekao da Zoran izađe iz kola i krene prema zgradi. Mladić je upucan sa strane magacina supermarketa, na mestu na kom ga niko nije video sve do jutarnjih časova, kada su radnici došli na posao. Atentator mu je hladnokrvno prišao i ispalio mu dva metka u glavu - kaže sagovornik i dodaje:
Ostaje da se vidi da li su kamere sa supermarketa ili okolnih zgrada zabeležile nešto - priča sagovornik.

Foto: Pink.rs

On kaže da Zoran nije imao dosije u policiji i da se istražuje da li je bio s nekim u svađi i da li se bavio kriminalnim poslovima.

Poznato je čime se bavio njegov otac i kako je stradao. Sigurno je da će se proveravati da li je ovo možda na neki način nastavak obračuna sa njegovim ocem i možda osveta - kaže sagovornik.

Boža Spasić, bivši pripadnik Državne bezbednosti, kaže za Kurir da je ubistvo dobro pripremljeno.

Način na koji je ubistvo izvršeno nam govori da ovde nije reč o nekom ličnom. problemu ili ljubavnoj drami. Postoje dve mogućnosti. - priča Spasić.