AKTUELNO

Istraga protiv Miroslava Mike Aleksića, kojeg je nekoliko sadašnjih i bivših učenica njegove škole glume "Stvar srca" prijavilo za silovanja i seksualna uznemiravanja, nastavljena je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušenjem dve devojke koje imaju status i svedoka i oštećenih.

Prema pisanju medija, nijedna od njih dve nije se pridružila krivičnom gonjenju Aleksića.

One su u tužilaštvu pričale o tome kako se Aleksić ponašao na časovima dok su pohađale njegovu školu glume.

Govorile su o verbalnim vulgarnostima i uvredama. Jedna od njih je čak i rekla da smatra da to što se dešavalo nije bilo te težine i baš toliko značajno da bi ga krivično gonila.

One su, inače, četvrta i peta devojka koje su do sada dale izjave u ovom slučaju i ne žele da se u javnosti otkriva njihov identitet. Njihovi iskazi biće predmet ocene tužilaštva prilikom odlučivanja o podizanju optužnice.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, PrintscreenYouTube/Kurir TV

Danas će, kako mediji navodi, kao svedoci biti ispitane još dve devojke, a očekuje se da uskoro u tužilaštvu iskaze daju glumac Ivan Zarić, koji je držao časove kod Aleksića u školi i supruga osumnjičenog Biljana Mašić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

U pritvoru već 13 dana

Aleksić se već 13 dana nalazi u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora. On negira optužbe i aktivno učestvuje u spremanju svoje odbrane. Kako smo saznali, ima zdravstvenih problema sa povišenim šećerom i srcem, jer mu je prethodnih godina ugrađeno nekoliko bajpaseva i stentova.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Printscreen YouTube/StudioB

Zarić i Mašićeva i dalje su u potpunom šoku nakon Aleksićevog hapšenja i optužbi koje su iznete u medijima.

Inače, ovih dana u javnosti se mnogo polemiše i o tome da je glumica Milena Radulović, koja je Aleksića prijavila za više silovanja od novembra 2012. do juna 2013. godine napisala scenario za seriju sa radnim nazivom "Učitelj".

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Navodno, ta priča se bavi upravo ovom tematikom i time šta je ona doživela pohađajući Aleksićev studio glume. Iako glumica to nije potvrdila, ali ni demantovala, javnost se podelila na one koji su za i one koji osuđuju korišćenje takvog ličnog iskustva u komercijalne svrhe.

#Miroslav Mika Aleksić