AKTUELNO

Prema rečima izvora iz istrage, devojčicina majka je znala da je njena ćerka u vezi s Markom i podržavala je tu vezu.

Građevinski radnik Marko M. (23) iz okoline Vlasotinca uhapšen je juče zbog sumnje da je u proteklih godinu dana više puta imao intimne odnose sa devojčicom (12) iz Kladova.

On je zaveo maloletnicu, uz saglasnost njene majke, koja je čak i htela da se njena ćerka uda za pedofila.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, Marku je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za obljubu deteta, biti izveden na saslušanje. Ukoliko bude osuđen, preti mu od tri do 12 godina zatvora.

Prijavio ih komšija

Kako saznaju mediji od izvora iz istrage, Marko je početkom prošle godine za nadnicu obavljao građevinske poslove u Kladovu, gde je upoznao devojčicu.

- Naivnoj devojčici prijala je pažnja puno starijeg mladića, pa su započeli vezu i imali su intimne odnose. Prema prvim saznanjima, sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, bez prisile, ali to ne umanjuje Markovu krivičnu odgovornost, jer je devojčica mlađa od 14 godina i pred zakonom je i dalje dete - kaže sagovornik iz istrage.

Prema njegovim rečima, devojčicina majka je znala da je njena ćerka u vezi s Markom i podržavala je tu vezu.

- Sve je došlo do policije zahvaljujući komšiji nesrećne devojčice, koji je prijavio "nepriličan" odnos između nje i mladića. Međutim, kada su policajci došli na adresu gde devojčica živi sa svojom majkom, doživeli su neočekivano iznenađenje. Majka maloletnice je svim silama branila Marka, za koga je bila ubeđena da će joj biti zet! Tvrdila je da su se njena ćerka i on zaljubili jedno u drugo i da su bili u vezi godinu dana, koju nisu ni od koga krili. Čak je svim srcem podržavala tu vezu, jer je verovala da će se Marko i njena ćerka venčati - otkriva izvor.

Nema povreda

Devojčica je zatim odvedena na lekarski pregled, gde je utvrđeno da je deflorisana, ali nije bilo tragova povrede i prisile.

- Majka je kasnije i u policiji, pred radnicima Centra za socijalni rad, ponovila da podržava vezu između Marka i njene ćerke, a potom je i devojčica, u prisustvu psihologa, ispričala da je zaljubljena i da želi da se uda - kazao je naš sagovornik.

Marko će najverovatnije danas biti saslušan u nadležnom tužilaštvu, nakon čega će biti odlučeno o eventualnom pokretanju istrage i određivanju pritvora.

#Silovanje

#Vlasotince

#devojčica