AKTUELNO

Studenti završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu optužili su profesorku doc. dr. E.T. da je govoreći o njima, koristila neprimerne reči.

Snimak u kojem se čuje kako E.T. upućuje pogrdne izraze i reči na račun svojih studenata, nastao je tokom pauze u predavanju, nakon što je ona zaboravila da isključi svoj mikrofon. Kako studenti tvrde, ona ih je u jednom trenutku nazvala čak i kerovima.

Studenti navode kako je čitav snimka predavanja, uključujući i sporni deo nastao na pauzi, snimljena na platformi Google Meet.

Tokom prve pauze ona se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala je nas studente kerovima, a dotični gospodin joj je rekao da nas 'zapi*a i ko nas je*e' te da je ona glavna. Razgovoru su svedočili svi studenti nakon čega smo napustili predavanje s obzirom da smo doživeli neopisivo poniženje - rekli su studenti.

Sa druge strane, u kratkoj izjavi za medije, E.T. je izjavila kako je sigurna da je mikrofon isključila, te da ne zna kako je nastao snimak, ali i da sigurno nije upotrebila izraz "kerovi" kada se radi o studentima.