AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, brzom i efikasnom akcijom, rasvetlili su ubistvo osamdesetšestogodišnje žene na području Kostolca i uhapsili V. J. (1984) iz okoline Vršca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Reč je o osumnjičenom koji ima i rumunsko i državljanstvo Srbije.

Video: Tanjug/Printscreen

On se sumnjiči da je u noći između 4. i 5. januara ove godine, pod dejstvom alkohola, ušao u kuću osamdesetšestogodišnje žene koja je spavala i, uz pretnju nožem, pokušao da je siluje.

Foto: Tanjug/Printscreen

Osumnjičeni se tereti za teško ubistvo kojim je pokušao da prikrije silovanje a policiji je ispričao da je baku ubio jer ga je napala a da se on branio. Preti mu zatvorska kazna od 10 godina do doživotne.

Foto: Tanjug/Printscreen

Nakon što je žena pružila otpor on joj je, kako se sumnja, nožem zadao više uboda od kojih je preminula na licu mesta.

Foto: Tanjug/Printscreen

V. J. je potom pobegao, a požarevačka policija ga je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i pančevačkom policijom istog dana pronašla i uhapsila.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo u Požarevcu.

Podsetimo, za manje od 20 sati od trenutka kada je zločin prijavljen, policija je rasvetlila svirepo ubistvo starice Radinke K. (86) koja je pronađena mrtva u kući u selu Rečica kod Požarevca. Starica je ubodena nekoliko puta u grudi i prerezan joj je vrat.

#Akcija

#Hapšenje

#Policija

#Ubica