AKTUELNO

Dirljivom porukom od tragično nastradalih mladih u Posušju oprostila se i Zorana Bešlić, razredna starešina pet žrtava - Mirele, Žane, Marije, Mije i Stipe.

Dirljivi status objavila je na svom Fejsbuk profilu:

"Razredna, ovde pada sneg. Autobus kasni. Nećemo stići do prvog."

"Razredna, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti.

"Moja mama će to opravdati."

"Izvinite što smetam, drugovi iz razreda.

"Razredna, ne brinite. Sve će biti u redu."

Do pre nekoliko dana stizale su njihove poruke. Časovi su obustavljeni u martu zbog pandemije. Nisam uspela da im kažem sve što sam nameravala. I mislite da će biti vremena. Jutros, između novogodišnjih čestitki i dobrih želja, poruke o tragediji počele su da stižu kao mačevi. Sve u nadi da to nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne! Šta napisati drhtavim rukama, kako skupiti srce u dlanovima kad se rasprsne na milion komada?

Kako se izgovaraju reči utehe kada vam se grlo stegne i zadrhtite od same pomisli na to šta se dogodilo?

Osam mladih života je propalo. Bila sam im razredna. Ko bi rekao kad smo radili Jesenjina da bih vam samo rekla: "Zbogom, draga zbogom". Ko bi rekao kada su u martu napisali pisani zadatak na temu: "Evo me moj svet, na razmeđi i mog i vašeg" da su svi oni snovi iz školskih zadataka, ideali, vizije budućnosti o maturi, osnivanju porodice, o sreći .. pukne kao mehurići od sapunice.

Bila su divna deca. Devojke poput vila, lepe i vesele, lepo vaspitane, osmeh koji vas razoruža svaki put kad uđete u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, ceo red do prozora - zajedno u životu i smrti i Stipe, tihi momak sa zadnjeg sedišta, duša od čoveka.

"Izvinite što smetam, školski drugovi" "Sve će biti u redu, školski drugovi". Oh, ne smeta ti dušo, nikad se nisi potrudio. Sve će da bude u redu. Voleo bih da znam da hoće, ali moje znanje je krhko. Iskreno saučešće vašoj porodici i prijateljima, i vama, drage moje duše, večni mir i počinak u miru Božjem, anđeli! Vaša razredna.

#Bosna i Hercegovina

#Smrt

#Učenici