AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov konstatovali su danas da je završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspeh dveju prijateljskih i bratskih država.

Vučić i Borisov su u telefonskom razgovoru posebno naglasili da je reč o značajnom podvigu, jer su radovi uspešno završeni u uslovima pandemije korona virusa.

Premijer Borisov je predsedniku Vučiću saopštio važnu vest za Srbiju i njene građane - da je upravo završena prva sekcija auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Cela deonica od Dragomana do Sofije biće izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Evrope i Istanbula.

Vučić i Borisov razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima.

Jedno od tih pitanja je i izgradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, koje bi dve zemlje odmah krenule da grade, a koji će, posle izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik Vučić čestitao je građanima Bugarske Novu godinu i poželeo da nastave putem napretka.

Vučić je zahvalio premijeru Borisovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Balkanski tok

#Bojko Borisov